poniedziałek, 21 stycznia 2013

Kebab naleśnikowy

Fragmenty wieczornych rozmów:

- Co będzie dziś na kolację?
- A co byś chciała?
- No sama nie wiem.
- Ja też nie.

Trochę później:
-Jutro już jadę do domu. To moja ostatnia kolacja u was...
- Do czego zmierzasz?
- No, bo kiedyś zrobiłaś takie coś dobrego....

I takim sposobem na kolacji zawitała u nas naleśnikowa tortilla lub kebab jak zwał tak zwał :)) Miała być tortilla, ale z braku wrapsów w sklepie a wzmożonej chęci naszego gościa na to danie powstała tortilla naleśnikowa. Pycha!!!!



Naleśniki zrobiłam według starego sprawdzonego przepisu, który znajdziecie tutaj.
Nie mogło też zabraknąć sosu czosnkowego domowej roboty :))

Składniki na 6 sztuk naleśników
spory filet z kurczaka
przyprawa gyros lub inna ulubiona do kurczaka
mała główka kapusty pekińskiej
2 pomidory
4 ogórki konserwowe
2 cebula
puszka kukurydzy
ketchup

Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na oliwie z dodatkiem przyprawy gyros. Pokroić cebulę w piórka, pomidora w kostkę, ogórki w talarki. Pokroić kapustę pekińską.
Naleśnik posmarować sosem czosnkowym, wyłożyć mięsem i warzywami, polać ketchupem i gotowe :DD




3 komentarze:

  1. Proste, smaczne. Lubie takie dania przygotowywane z fantazją :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wariacje naleśnikowe :) Sama często podaję placki w najróżniejszej formie. Ot, zawsze smakuję, a w dodatku można je na szybko zrobić wręcz z niczego.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności, kocham naleśniki w każdej postaci, na pewno wypróbuje przepis.

    OdpowiedzUsuń