Kiedy niespodziewanie dostaliśmy wędzoną rybę od razu zapragnęłam pasty rybno - jajecznej, jaką robiła moja mama, kiedy byłam mała :D
Nie czekałam zbyt długo i zabrałam się za jej przygotowanie. Wyszło prawie jak u mamy :))
Składniki
1 szt ryby wędzonej
4 jajka
2 duże łyżki majonezu
1/2 papryki
2 ogórki kiszone
1/2 małej cebuli
trochę świeżej pietruszki
sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, rybę obrać ze skóry i z ości, dodać jajka przeciśnięte przez maszynkę. Warzywa pokroić w bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać z majonezem. Można podawać od razu :)
Ale wypasiona pasta :) uwielbiam kazde, na kanapki sprawdzaja sie idealnie :)
OdpowiedzUsuń