wtorek, 15 stycznia 2013

Pasta rybno -jajeczna

Kiedy niespodziewanie dostaliśmy wędzoną rybę od razu zapragnęłam pasty rybno - jajecznej, jaką robiła moja mama, kiedy byłam mała :D
Nie czekałam zbyt długo i zabrałam się za jej przygotowanie. Wyszło prawie jak u mamy :))



Składniki
1 szt ryby wędzonej 
4 jajka
2 duże łyżki majonezu
1/2 papryki
2 ogórki kiszone
1/2 małej cebuli
trochę świeżej pietruszki
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo, rybę obrać ze skóry i z ości, dodać jajka przeciśnięte przez maszynkę. Warzywa pokroić w bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać z majonezem. Można podawać od razu :)




1 komentarz:

  1. Ale wypasiona pasta :) uwielbiam kazde, na kanapki sprawdzaja sie idealnie :)

    OdpowiedzUsuń