wtorek, 21 stycznia 2014

Cytrusowy scrub do ciała

Święta już dawno za nami, a ja mam jeszcze troszkę świątecznych przepisów :) 
Dziś pokażę jakie prezenciki zaserwowałam moim siostrom. Takie scruby nie dość, że świetnie peelingują ciało, pięknie pachną, to jeszcze smakują :))
Wykonane z całkowicie jadalnych składników, przepis znalazłam tutaj. Z powodu braku oleju kokosowego dodałam olej ryżowy. Część zachowałam dla siebie i muszę stwierdzić, że jest super!! Przetrwa 2 miesiące w temperaturze pokojowej.




Składniki:
300 g białego cukru (na białym najładniej widać kolor)
skórka starta z jednej pomarańczy i skórka z cytryny, starta na drobnych oczkach
2 łyżki oleju kokosowego lub dowolnego oleju, jaki macie pod ręką
10 kropli naturalnego olejku pomarańczowego (ze skórki pomarańczy) *

Biały cukier mieszamy ze skórką z pomarańczy, olejem, wyciśniętym sokiem z cytryny
 i olejkiem eterycznym.
Całość przekładamy do suchego pojemnika i szczelnie zakręcamy.


1 komentarz:

  1. wyśmienity blog, będę tu często zaglądała :-)
    zapraszam również na mojego bloga :-)

    www.kuchniaipodroze.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń