środa, 12 listopada 2014

Błyskawiczna fasolka po bretońsku

Fanom fasolki po bretońsku  polecam ten przepis.
Jeśli uważasz ze dobra fasolka to tylko taka, którą gotuje się długo samemu i nic nie jest w stanie jej zastąpić to właściwie mógłbyś skończyć czytanie w tym miejscu, jeśli natomiast lubisz to danie tak jak ja, ale nie masz czasu i ochoty na długie przygotowywanie to dla Ciebie właśnie jest ten przepis.
Ja wypróbowałam i stwierdziłam, że przy niewielkim nakładzie czasu i energii można stworzyć fajny, domowy obiad.



Składniki dla 4 osób:
2 puszki fasolki  (1 biała ,1 czerwona)
Koncentrat pomidorowy
Pół szklanki wody
Sól, pieprz, chilli, majeranek
Cebula
2 laski dobrej kiełbasy

Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy, pół szklanki wody, doprawić i smażyć jeszcze minutę. Wlać wszystko do garnka. Fasolki przelać przez sito i dodać do sosu, zamieszać doprawić i zagotować. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz