środa, 21 sierpnia 2013

Orzeźwiający koktail arbuzowy z różowym winem

Wróciło lato.
Jedni się cieszą, inni trochę mniej, przyznam, że należę do tej drugiej grupy, o dziwo. Żeby się jakoś ochłodzić wymyślam coraz to nowsze kombinacje.
Dzisiaj mężowi i gościom zaserwowałam taki oto sorbet arbuzowy. W wersji alkoholowej, tzn. z różowym winem. Pyszny sposób, by się troszkę orzeźwić i ochłodzić, a jego przyrządzenie zajmuje bardzo niewiele czasu. Polecam wszystkim!!




Składniki:
1/2 kg arbuza pokrojonego w kostkę (bez skórki)
1 kieliszek różowego wina Celebro
3 łyżeczki cukru pudru

Arbuza pokroićw kostkę starając się usunąć pestki. Włożyć na minimum 2 godziny do zamrażalnika, a następnie wszystkie składniki włożyć do blendera/rozdrabniacza i zmiksować. I gotowe!! :D


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz